Keresés
zaszlo

Rendezvényszervezés

A rendezvényszervezés támogatása, a rendezvényszervezés folyamatainak elemzése, a rendezvényszervezés részfeladatait ellátó szolgáltatók kiválasztása

Ha Ön csak most döntött úgy, hogy szeretne megismerkedni a rendezvényszervezés rejtelmeivel, ha eligazodik már a rendezvényszervezés világában, vagy ha Ön a rendezvényszervezés avatott mestere...

...egy biztos: a rendezvényszervezés mindenkitől egyaránt komoly kitartást, és elhivatottságot követel meg. Megfelelő támogatottság hiányában ugyanis a rendezvényszervezés idő-, és energiaigénye jelentős. Portálunk a rendezvényszervezés folyamatait segítve csökkenti e ráfordításokat, ezzel javítva a rendezvényszervezés hatékonyságát.
Járjuk most végig a rendezvényszervezés jellemző munkafolyamatait!

A rendezvényszervezés folyamata:

A rendezvényszervezés első lépései:

A rendezvényszervezés a rendezvény tervének (témájának, forgatókönyvének) elkészítésével indul. Ebben segítségére lehetnek a rendezvényszervező partnereink rendezvény ötletei.

A rendezvényszervezés kulcsa - a megfelelő rendezvényhelyszín kiválasztása:

A rendezvény témájához és forgatókönyvének sajátosságaihoz illő rendezvényhelyszín kiválasztását a következőképp segítjük:
- a rendezvényhelyszínek keresőjében megadhatja a rendezvény típusát, ez alapján is szűrheti a találatokat
- a rendezvényhelyszínek saját weboldalán láthatja, hogy milyen típusú rendezvényeket vállalnak.
Önnek már csak azt kell eldöntenie, melyik nyerte el leginkább a tetszését, melyik a legalkalmasabb a rendezvényszervezés további feladatainak megvalósításához.

A rendezvényszervezés sikerét biztosító szolgáltatók kiválasztása:

Catering, rendezvénytechnika, rendezvénykellék szolgáltatók, fellépők... szolgáltatásaik minősége alapvetően befolyásolja a rendezvényszervezés sikerét. Portálunkon e szolgáltatókat is - többek között - az általuk vállalt rendezvény típusok szerint szűrve keresheti.

A rendezvényszervezés dokumentálása:

Dokumentáció nélkül a rendezvényszervezés - más komplex feladatokhoz hasonlóan - nem kivitelezhető. A rendezvényszervezés jellemző dokumentumai:
- a programterv,
- a költségterv, és
- az immár a legapróbb részletre is kitérő forgatókönyv.
Ezeken kívül - a rendezvény típusától függően - a meghívókat, szóróanyagokat is el kell készíteni, és el kell juttatni a résztvevőkhöz.

A rendezvényszervezés gyümölcse:

Természetesen a rendezvényszervezés nem ér véget a tervezéssel. Az igazi kihívást a rendezvényszervezés beteljesülése, a rendezvény lebonyolítása közbeni teendők jelentik. A felmerülő váratlan fejlemények, kisebb és nagyobb változások komoly odafigyelést, és igen nagy kreativitást, rugalmasságot kívánnak meg. Ekkor dől el, ki képes valóban megfelelni a rendezvényszervezés kihívásainak.

A rendezvényszervezés végső lépései:

A rendezvényszervezés utómunkálatokban is bővelkedik. Gondoljunk csak például az eredmények értékelésére, a sikerek közzétételére - fényképek, tudósítások, stb. -, vagy a rendezvény sikerétől függetlenül sokszor jelentős erőfeszítéseket igénylő takarításra, helyreállításra...

A rendezvényszervezés támogatására a következő lehetőségekkel állunk rendelkezésére:

Ha Ön vállalja fel a rendezvényszervezés felelősségét:
- továbbmehet a rendezvény oldalunkra a rendezvények típusait megtekinteni, vagy
- a segítség oldalunkra a portál használati útmutatójáért, vagy
- regisztráljon, a navigációs fülekre kattintva kezdje meg a megfelelő szolgáltatók kiválasztását, és legyen Ön a rendezvényszervező!

Ha szeretné, hogy a rendezvény sikerét egy profi rendezvényszervező garantálja:
- továbbmehet a rendezvényszervező oldalunkra útmutatásért, vagy
- a segítség oldalunkra a portál használati útmutatójáért, vagy
- válogathat a rendezvényszervező partnereink rendezvény ötletei közül, vagy
- regisztráljon, a Szervezők fülre kattintva keressen rendezvényszervező partnereket, és bízza rájuk a rendezvényszervezés feladatainak ellátását!